Βοηθητικό μενού

Περιεχόμενα Τεύχους 40

MENUMENU

Νέοι εκδότες (Αθήνα): Έφη Ριζά -εκδόσεις Έναστρον

 
Πότε και ποιοι ήταν οι λόγοι που ιδρύσατε τις εκδόσεις Έναστρον;
Οι εκδόσεις μας ιδρύθηκαν το 2004 προκειμένου να υλοποιήσουμε -ως εκπαιδευτικοί και φροντιστές- το όραμά μας, που συμπεριλάμβανε τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων την οποία είχαμε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα συνεργαζόμενοι με τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Θεωρήσαμε πως δημιουργώντας τη δική μας στέγη μπορούσαμε να διευρύνουμε το συγγραφικό μας έργο και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας σε ένα νέο περιβάλλον, σαφώς ανταγωνιστικό αλλά πάνω απ’ όλα πρόσφορο για δημιουργία. Σταδιακά, από το 2010 κυρίως και μετά, δραστηριοποιηθήκαμε και σε άλλα είδη πέραν του εκπαιδευτικού βιβλίου, στη λογοτεχνία, την ποίηση, την επιστήμη.
 
 
Ποιος είναι ο εκδοτικός σας στόχος;
Ο εκδοτικός μας στόχος παραμένει η συστηματική επαφή με το απαιτητικό αναγνωστικό κοινό, που αναμφισβήτητα διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Έως σήμερα έχουν υπάρξει εκδοτικές επιτυχίες;
Στις εκδοτικές μας επιτυχίες συγκαταλέγονται τα παιδικά και νεανικά βιβλία μας καθώς και αυτά από τη σειρά Επιστήμη. Στη Λογοτεχνία, κάποιο τίτλοι υπήρξαν επιτυχίες ενώ κάποιοι άλλοι όχι.
 
 
Εκδώσατε βιβλίο που σας άρεσε και το πιστέψατε αλλά δεν "τράβηξε" στην αγορά;
Φυσικά! Για να μιλήσουμε με όρους της αγοράς, το καλό βιβλίο δεν πουλά πάντα, όπως θα γνωρίζετε. Ωστόσο αυτό δεν μας εμπόδισε απ’ το να συνεχίσουμε ψύχραιμα στην ίδια ρότα, δηλαδή στην έκδοση ποιοτικών έργων, όσο αυτό είναι εφικτό δεδομένων των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στη χώρα.
 
 
Μιλήστε μας για το επικείμενο εκδοτικό σας πλάνο;
Η Λογοτεχνία μας θα εμπλουτιστεί καταρχάς με μια ποιητική συλλογή και ένα θεατρικό έργο, αντίστοιχα από δύο νέους σε ηλικία και αξιόλογους δημιουργούς. Στην πεζογραφία θα ενταχθούν δυο μυθιστορήματα στα οποία πιστεύουμε ιδιαίτερα ενώ η σειρά Ξένη Λογοτεχνία θα συνεχιστεί μ’ ένα ακόμη κλασικό έργο, τον εξαιρετικό Δον Κασμούρο του Μασάντο ντε Ασίς.
Vakxikon Radio
Vakxikon Blog