Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 17

Ράβοντας στην Αθήνα: jazz, swing & αισιοδοξία, των Lazy D

vint1.jpgvint2.jpgvint3.jpgvint5.jpgvint6.jpgvint7.jpgΞεκινήσαμε να ράβουμε για ψυχοθεραπεία... Άγχος, στενοχώριες και προβληματισμοί, φεύγανε αναλόγως μακριά με τα χιλιόμετρα γαζώματος.
Η Χρύσα ήρθε ένα βράδυ σπίτι, εγώ έπαθα ντελίριο, αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το μέλλον σε ρυζόχαρτα, ανοίξαμε μπαούλα, αγοράσαμε ψαλίδια και ραπτομηχανές και το project είχε ξεκινήσει. Λίγο τρομπέτες, λίγο rock 'n' roll, κλος φούστες και στα μάτια των μαμάδων μας είδαμε μια νεανική λάμψη που θύμιζε ελληνική ταινία.
Μετά το χόμπι έγινε πάθος, αρχίσαμε να συμμετέχουμε σε bazaars, να βλέπουμε άγνωστα κορίτσια να χορεύουν το retro-μοδάτο σουίνγκ στην Αθήνα και τις φίλες μας να μας γλυκοκοιτάζουν για ένα καινουριο φόρεμα. Θες η ανεργία, θες η συγκυρία, αποφασίσαμε ίσως αργά-ίσως νωρίς να το κάνουμε επάγγελμα και να οργανώσουμε το δικό μας χώρο, ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο, που μας περιμένει να σηκώσουμε μανίκια και να το κάνουμε πραγματικότητα.
Η έμπνευσή μας είναι οι περασμένες -αλλά καθόλου ξεχασμένες- δεκαετίες του '30, '40, '50, η jazz, οι παλιές ταινίες, οι γιαγιάδες μας -που κάποτε ήταν όμορφα κορίτσια με κορσέδες και φουρό. Ράβουμε τα πάντα στο χέρι και μαθαίνουμε η μια απο την άλλη, κι οι δύο από τα λάθη μας με βοηθούς το ίντερνετ, τη χαρά της δημιουργίας, τη φωνή του Elvis, και την γλυκιά ξαδέρφη-μοντέλο που τα κάνει όλα να φαίνονται πανέμορφα.
Η Αθήνα είναι πολύ στεναχωρημένη ακόμα για να ενθουσιαστεί με χαβανέζικα φορέματα, αλλά όταν βρίσκεις αυτό που αγαπάς αξίζει τον κόπο να αψηφίσεις τις συνθήκες και να δηλώσεις αισιοδοξία!
Lazy D 
                    
UNIQUE VINTAGE INSPIRED HANDMADE CLOTHING


Υ.Γ. Oι Lazy D είμαστε η Ντόρα και η Χρύσα, με έδρα την Αθήνα του τώρα και έμπνευση τον κόσμο του τότε. doratempeli@yahoo.gr