Βοηθητικό μενού

Περιεχόμενα Τεύχους 21

#9 Biotech: "H μουσική σε κάνει να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα"

Συνέντευξη
στον Διονύση Κούτρα
Το περιοδικό Vakxikon.gr στηρίζει κάθε προσπάθεια νέων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο χώρο της δισκογραφίας. Οι Biotech εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το χώρο το 2012 με το άλμπουμ Alive We Die που κυκλοφορεί από την Sony Μusic.Tο 2009 κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό που διεξήχθη από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το άλμπουμ είναι εξ’ ολοκλήρου δουλειά της μπάντας, από τους στίχους και τη μουσική έως και το εξώφυλλο του δίσκου. Είναι στηριγμένος στα τύμπανα, την κιθάρα, το μπάσο και τη φωνή, βγάζοντας ένα δυναμικό ήχο με τους συντελεστές να πειραματίζονται με μεγάλη επιτυχία στη μουσική τους προσθέτοντας παραμορφωμένα κρουστά. Ένας εναλλακτικός ήχος με επιρροές από τη δεκαετία του 1990, που καταφέρνει να επαναφέρει την ψυχεδέλεια στο σήμερα.Ας ξεκινήσουμε με ένα μικρό βιογραφικό του γκρουπ, αλλά και τα μέλη που το αποτελούν.

Η μπάντα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια και τα μέλη είναι οι: Ανέστης Ψαραδάκος –κιθάρες, Ηλίας  Καραχάλιος – τύμπανα, Κωστής Βήχος - μπάσο, Στέφανος Ψαραδάκης - πλήκτρα και κρουστά. Στον πρώτο μας δίσκο τραγούδησε η Μαρία Τομπάζου η οποία στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό. Έκτοτε συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με άλλες τραγουδίστριες.

Ντεμπούτο λοιπόν στη δισκογραφία με το άλμπουμ Alive We Die που κυκλοφορεί από τη Sony Music. Πως βιώνετε την εμπειρία αυτή;

Σίγουρα το όνομα της Sony ακόμα και σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς παραμένει δυνατό και αυτό μας βοήθησε στο να κλείσουμε διάφορα live σε μεγάλα φεστιβάλ της χώρας. Επίσης, είναι σημαντικό να έχεις ένα label όπως της Sony στην πρώτη σου κυκλοφορία.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τη Sony Music;

Η συνεργασία προέκυψε αφού κερδίσαμε σ’ ένα διαγωνισμό του Νάκα στον οποίο ως πρώτο βραβείο ήταν η συνεργασία μαζί της. Ουσιαστικά από τον διαγωνισμό και έπειτα η μπάντα διαμορφώθηκε, όπως είναι σήμερα με εξαίρεση την τραγουδίστρια.

Ιδιαίτερος ο τίτλος του άλμπουμ σας. Τι σημαίνει Alive We Die για εσας;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι επίκαιρος ο τίτλος γιατί ίσως παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Είστε ευτυχισμένοι με αυτό που ασχολείστε;

Βεβαίως και είμαστε. Σίγουρα η μουσική και οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης σε κάνει να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα και σου δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα αγγλόφωνο συγκρότημα όπως είστε εσείς, να σταθεί στην ελληνική μουσική σκηνή;

Είναι αρκετά δύσκολο παρ’ όλα αυτά δικό μας μέλημα είναι να δημιουργούμε μουσική και να εκφραζόμαστε μέσω αυτής χωρίς να επιδιώκουμε την απόλυτη επιτυχία.

Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία για την τέχνη και ειδικά για τη μουσική να ξεκαθαρίσει το τοπίο;

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις έχουν εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες σε διάφορες μορφές τέχνης. Ωστόσο η μουσική μέσω του ήχου και της ακουστικότητας μπορεί να μεταφέρει πιο εύκολα τα μηνύματα για το τι θέλει να πει.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια του συγκροτήματος και που μπορεί ο κόσμος να σας ακούσει ζωντανά;

Τα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία ενός καινούργιου άλμπουμ το οποίο βρίσκεται στα σκαριά αυτή τη στιγμή και λόγω ηχογραφήσεων δεν θα παρουσιαστούμε κάπου σύντομα.

Vakxikon Radio
Vakxikon Blog