Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 21

Οι σφήκες της Νικόλ - Κασσάνδρα Αλογοσκούφι

Facebook Account: N.L.
Age: 29
Sex: Woman
Interested in: Women
Favorite Moto: My past is my future, thus I spend my present trying to forget it…
Friend Request: “Hey-hey, I’m Nicole your classmate from elementary school…”
Η Νικόλ ήταν πάντα διαφορετικό παιδί από μας. Έβαφε τα νύχια της και χρησιμοποιούσε κοκκινάδι για τα μάγουλα και τα χείλη. Στο σχολείο ερχόταν αδιάβαστη και συχνά αντέγραφε από μας. Όταν μια μέρα μας είπε ότι της ήρθε περίοδος και χρησιμοποιεί σερβιέτες υγείας τα υπόλοιπα παιδιά την κάναμε πέρα και δεν της ξαναμιλήσαμε. Δεν ήταν σαν εμάς. Ήταν πιο χοντρή και το σώμα της έκανε καμπύλες σαν θάλασσα. Όταν εμείς δεν είχαμε στήθος αυτή ήδη φόραγε σουτιέν. Κάποια άνοιξη λίγο πριν τελειώσει το σχολείο η κοιλιά της Νικόλ πρήστηκε. Όταν τη ρωτήσαμε τι έπαθε μας είπε ότι πρήστηκε επειδή την τσίμπησε μια σφήκα στην ιδιωτική παραλία που παραθέριζε με τον μπαμπά της τα σαββατοκύριακα. Κάθε μέρα αναρωτιόμασταν γατί συνεχίζει να έχει αυτό το πρήξιμο και πρόσθετε από μία σφήκα στα τσιμπήματά της. Έτσι, η Νικόλ στις 75 σφήκες είχε κάνει ένα γερό πρήξιμο και πέρασε απ’ το συμβούλιο των δασκάλων.

Οι δάσκαλοι με τη σειρά τους συγκάλεσαν έκτακτο συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων και αυτοί στο τέλος κάνανε έναν γερό τσακωμό για την τύχη της Νικόλ. Όταν εμείς τα παιδιά που κρυφοκοιτάζαμε από την αίθουσα συνομιλιών ρωτήσαμε τι θα γίνει με τη Νικόλ. Μας λέγανε ότι μπορεί και να μείνει στην ίδια τάξη. Θα απουσιάσει για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να ξεπρηστεί.

Όντως η Νικόλ σταμάτησε το σχολείο για περίπου ένα χρόνο. Όταν επέστρεψε μας βρήκε να παίζουμε ακόμα με τις πλαστικές κούκλες μας. Τίποτα δεν είχε αλλάξει παρά μόνο η Νικόλ. Την περιφρονούσαμε όπως συνήθως και κλαίγοντας μας είπε:
-Δεν χρειάζεται πια να παίζω με ψεύτικες κούκλες
-Γιατί; ρωτήσαμε όλο απορία
-Είχα κάποτε ένα αληθινό μωρό, αλλά μου το πήρε το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων.
-Γιατί δε σου αγοράζει μιαν άλλη κούκλα ο πλούσιος μπαμπάς σου; Της ανταπαντήσαμε…
- Μα ο πατέρας μου, μου έδωσε την αληθινή κούκλα… Τον πήρε και αυτόν το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων και δε με αφήνουν να τους δω, είπε με ένα αληθινό παράπονο.

Εμείς τα υπόλοιπα παιδιά που δεν καταλάβαμε την ιστορία με την κούκλα της Νικόλ βαλθήκαμε να γελάμε μαζί της. Τη σιχαινόμασταν γιατί είχε περίοδο και βρωμούσε πολύ. Φανταζόμασταν ότι το αίμα της και οι σερβιέτες υγείας είχαν προσελκύσει μία ολόκληρη φωλιά από σφήκες που ήταν μέσα στην κοιλιά της Νικόλ, παρόλο που έλειπε το φούσκωμα. Όταν βλέπαμε μια σφήκα λέγαμε: Ωχ, κοίτα που ψάχνει τη Νικόλ…

Φυσικά το Δημοτικό κάποια στιγμή τελείωσε και πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από τότε. Το μωρό της Νικόλ είναι τώρα έφηβος. Ο πατέρας της ίσως και να έχει αποφυλακιστεί…

*


Φανταστείτε την έκπληξή μου, όταν έλαβα πριν καιρό friend request. Είχε όνομα Nicky Lacrima. Μου έγραψε ότι με έψαχνε εδώ και χρόνια, μέχρι που έμαθε τυχαία από κάποιον γνωστό, ότι πλέον γράφω ιστορίες. Δυσκολεύτηκε βέβαια να με εντοπίσει, γιατί και αυτή όπως εγώ χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα. Μου ζήτησε να την κάνω φίλη και εξήγησε ότι ήταν η Νικόλ η παλιά συμμαθήτριά μου στο Δημοτικό. Δεν τη ρώτησα κάτι από τα παλιά. Στο προφίλ της είχε βάλει σύνδεσμο στο παιδί της. Τον είχε ονομάσει Άγγελο. Ο Άγγελος είχε κρατήσει το επώνυμο της οικογένειας -και στα info του ανέφερε ότι είχε ένα sibling στην ηλικία μου. Ζούσαν μαζί στο Βερολίνο, σαν συγκάτοικοι. Η Νικόλ μου εξομολογήθηκε συν τοις άλλοις, ότι κάνει παρέα μόνο με γυναίκες.
-Είμαι εικαστικός, πρόσθεσε.
-Αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα, της έγραψα.
-Ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, εξήγησα με χαμόγελο

Της έχω υποσχεθεί μία επίσκεψη την ερχόμενη Άνοιξη για να μου κάνει ένα γυμνό πορτρέτο. Εκείνη είπε ότι με λατρεύει, που είμαι τόσο όμορφη. Σκοπεύει να μου στείλει τον πίνακα ταχυδρομικώς, όταν τελειώσει με τις λεπτομέρειες.

Αλληλογραφούμε εδώ και τρεις μήνες. Όταν κλείνουμε τα γράμματά μας, υπογράφουμε εγώ σα Pony-Bee και κείνη σα Nicky Asp-Asp-Wasp…

 

Η Κασσάνδρα Αλογοσκούφι ζει στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει στη συλλογή διηγημάτων Crisis: 10+1 διηγήματα για την ελληνική κρίση (Εκδ. Vakxikon.gr, 2012) και σε ποιητικές ανθολογίες των Εκδόσεων Ash in Art, Μαλλιάρης κ.ά.