Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 10

Ανταπόκριση ΙΙΙ : Art Is Hard, μια έκθεση στη Θεσσαλονίκη

του Τάσου Ρήτου

(Σ.Σ Τον Απρίλιο του 2010, το περ. Βακχικόν σας σύστησε την ομάδα χειροποίητων κοσμημάτων G.e.M., και την έκθεση "Art Is Hard" στην οποία συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όμως βρέθηκε ο -εκ της συντακτικής ομάδας του περιοδικού- Τάσος Ρήτος, με τη συνοδεία της γνωστής "Φαιόρας", και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.)

gem10-2.jpgΜεσημέρι της 15ης του Απρίλη του 2010
- Βαρέθηκα να καθόμαστε σπίτι, μήπως έχουμε δουλειές να κάνουμε μωρό μου;
- Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε τον βραδινό μας περίπατο στους σκοτεινούς δρόμους της Θεσσαλονίκης;
- Φύγαμε!
Απόγευμα της ίδια ημέρας
Ο δρόμος, το γέλιο, τα φιλιά μας παρέσυραν στον πολυχώρο Block33. Πολλά χρώματα, αρώματα, το sound check κάποιας τοπικής μπάντας έτοιμο να ροκάρει, αλλά το γλέντι μέσα στο χώρο είχε ξεκινήσει από νωρίς.. Εμείς φτάσαμε κάπου στη μέση και αμέσως παρασυρθήκαμε στο ρυθμό του χρώματος και της τέχνης! Ο πολυχώρος απρόσμενα, διαφορετικά διαμορφωμένος σαν να βρισκόσουν σε κάποιο παραμύθι του Tim Barton, με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp μεταμφιεσμένο σε ζογκλέρ. Ανάμεσα στις ομάδες τέχνης βρίσκονταν και οι G.e.M.. H Μαρία, η Γεωργία και η Ειρήνη. Οι τρεις κοπέλες από την Θεσσαλονίκη μας υποδέχθηκαν με αγκαλιές, φιλιά, φιλιά και με χειροποίητα κοσμήματα να λάμπουν από πρωτοτυπία, τρέλα, χαρά και δημιουργικότητα. Οι G.e.Μ είναι μια ομάδα κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων από πλαστελίνες, σύρματα, πλεκτά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μια γωνίτσα απλή στο μάτι, αλλά σύνθετη στο μυαλό σχεδιασμένη με όλη την χαρούμενη διάθεση. Ξεναγηθήκαμε επίσης σε όλο τον πολυχώρο, μιλήσαμε με καλλιτέχνες και καταλήξαμε να κάνουμε ένα τσιγάρο στην αυλή κάτω από ένα δεντράκι, κουβεντιάζοντας γι' αυτήν την προσπάθεια και το πώς αυτό θα ενσωματωθεί στις παραστάσεις του περιοδικού που θα ακολουθήσουν. Το Περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών Βακχικόν υποστηρίζει αυτές τις ομάδες και πορευόμαστε όλοι μαζί ενάντια στην μιζέρια της καθημερινότητας. Βραδάκι με αγκαλιές, φιλιά και φωτογραφίες αποχαιρετιστήκαμε και φύγαμε για άλλες διαδρομές πέρα από τα σύνορα της φαντασίας μας, με ένα κόσμημα στο λαιμό, στο χέρι, στην καρδία.
- Τι λες πάμε να πιούμε καμία μπύρα με τον Στέφανο;
- Ναι, μας περιμένει στο γνωστό ταβερνείο, η Αρκούδα.
- Σταμάτα να μιλάς και προχώρα βρε.
- Ναι έχεις δίκιο, πάμε να πιούμε μια παγωμένη, να μιλήσουμε για την έκθεση που είδαμε σήμερα.
gem10-3.jpgΣημειώσεις : Φωτογραφίες : (1) H "Φαιόρα" με τις G.e.M., Μαρία - Ειρήνη - Γεωργία, (2) Ο Τάσος Ρήτος βρίσκεται στο χώρο του BLOCK33 κάπως έκπληκτος.