Βοηθητικό μενού

Περιεχόμενα Τεύχους 19

MENUMENU

"ERO(S) 7 βήματα – 7 λεύγες εντός" - Γιώργος Αλισάνογλου

ERO(S) 7 βήματα – 7 λεύγες εντός, Ποίηση, Γιώργος Αλισάνογλου, Εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2011

Αναχώρηση στις 23.00 μετά μεσημβρίας, τον καιρό που η Άνοιξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έχει πλημμυρίσει τις ολοσκότεινες γειτονίες του Χειμώνα στην καρδιά μας. Ο ero(s) του Γιώργου Αλισάνογλου έκανε την εμφάνισή του σαν πεφταστέρι πειρατικό μέσα σε εμπορικό πλοιάριο γεμάτο με χρυσάφι από τα στενά του πιο ονειρικού βιβλίου.
Η παράνοια χτύπησε την πόρτα στους περαστικούς και οι μελωδίες σας προάγγελος θανάσιμων ερινυών μας συντρόφευσαν στο μικρό ταξίδι στον Θερμαϊκό. Ο ποιητής Γιώργος Αλισάνογλου, 7 λεύγες κάτω από την θάλασσα παρακολουθούσε την πομπή με βλέμμα γαλήνιο. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται με τερατόμορφους αλαλαγμούς μια στουμπωμένης τρομπέτας και τα ερωτοποιά λογάκια του ποιητή ξεμυαλίζουν τους ναύτες του παλιού Κλειώ.
Η επόμενη κίνηση είναι να πιάσουμε τα ποτήρια του μπαρ και να μεθύσουμε με έρωτα και ηδονή, καθώς το άρωμα της νυκτός μας οδηγεί στην αποκορύφωση. Ξαφνικά ανοίγεις τα μάτια σου κι έχεις κλείσει την 30σέλιδη ποιητική συλλογή του Γιώργου Αλισάνογλου από τις Εκδόσεις Σαιξπηρικόν. 

Τάσος Ρήτος
Vakxikon Radio
Vakxikon Blog