Βοηθητικό μενού

Περιεχόμενα Τεύχους 14

MENUMENU

Call me AnaDelta, της Δέσποινας Καϊπαλέξη

kaipal14.jpgkaipal14-(1).jpgkaipal14-(2).jpgkaipal14-(3).jpgkaipal14-(4).jpgkaipal14-(5).jpgkaipal14-(6).jpgAnaDelt_art... Είδα πρώτη φορά αυτές τις παράξενες γραφές, ως υπογραφή σε μία φωτογραφία της. Ήθελε τη γνώμη μου, για να τη στείλει σε διαγωνισμό. Εννοείται η κουβέντα έγινε γύρω από την υπογραφή και όχι την εικόνα, άλλωστε δεν σκαμπάζω τίποτα από φωτογραφία. Άρχισε να μου λέει για μαθηματικούς τελεστές και κάτι χ και ψ που ανέκαθεν μου προκαλούσαν πονοκέφαλο. Φυσικός, τι περιμένεις...Το μόνο που θυμάμαι είναι το σχολιάκιμου, με το οποίο και γέλασε: “Τελεστής τέχνης δηλαδή”; Δεν κατάλαβα ποτέ πως από τη φυσική, μεταπήδησε στη φωτογραφία και μετά στα κοσμήματα. Και τι κοσμήματα! Με lego! Ναι, αυτά που παίζαμε μικροί. Αλλά δεν μου κάνει καμία εντύπωση, ποτέ δεν ήταν νορμάλ αυτό το παιδί. Πόσο νορμάλ μπορεί είναι κάποια που δηλώνει ότι θα ήθελε να ήταν άντρας αλλά παράλληλα φοράει τις πουέντ και το παίζει χαριτωμένη μπαλαρίνα; Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, αν κρίνω από τις δημιουργίες της. Πρωτότυπες, πολύχρωμες, πολυμορφικές, συνδυάζουν το παιχνίδι, τη χειροτεχνία και το κόσμημα, με ένα τρόπο μοναδικό, και περιφέρονται από bazaar σε bazaar. Αν την ρωτήσεις πως ξεκίνησε όλο αυτό, σηκώνει τους ώμους και παίρνει μια γελοία φάτσα, πως σκέφτηκε να στήσει τα lego-κοσμηματάκια της πάνω σε αναποδογυρισμένα πλαστικά ποτήρια σου απαντάει “low budget σκέψη”, πως προλαβαίνει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο, να κάνει ιδιαίτερα, να ασχολείται με διαγωνισμούς και εκθέσεις φωτογραφίας, να φτιάχνει κοσμήματα, να παίρνει μέρος σε bazaars, να εθελοντίζεται σε διάφορα φεστιβάλ,να μετακινείται με το ποδήλατο, να είναι από party σε party, σου λέει απλά, “δεν κοιμάμαι”! Αναδελτάκι; Είσαι ψυχάκι και μας αρέσεις...

 

Τάσος Αναστασίου
Η Δέσποινα Καϊπαλέξη ζει στη Θεσσαλόνικη. Έχει συνεργασία με το τοπικό περιοδικό των Ιωαννίνων “Massive”. Επίσης:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
• Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Athens Voice με θέμα “Athens Photo” (τίτλος: “μετρό” )
• Συμμετοχή στο διαγωνισμό Photometria 2010 με θέμα “Πρόσωπα” (τίτλος: “προσώπων μνεία” , πρόσωπα “τυπωμένα” στις μνήμες μας... Καθένας τα θυμάται όπως θέλει, όπως του έλλειψαν, όπως τα είδε για τελευταία φορά... )
• Διάκριση στο διαγωνισμό του esp και συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα “διακοπές?” (τίτλος: “ναυαγοσώστης” , Κάνει διακοπές? Σώζει ζωές... )
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
• βασικό υλικό: lego (συνδυασμός παιχνιδιού, χειροτεχνίας, κοσμήματος)
• Συμμετοχή στο Pillbox bazaar 6, “Kitchen Bar”, Θεσσαλονίκη
• Συμμετοχή στο Pillbox bazaar 7, “Art House”, Θεσσαλονίκη
• Έκθεση στο “Θυμωμένο Πορτραίτο”, Ιωάννινα
Vakxikon Radio
Vakxikon Blog