Βοηθητικό μενού

Περιεχόμενα Τεύχους 17

MENUMENU

Sygorma Project V, των Gemmamou & Αναστασίας Γκίτση

gitsieik1.jpggitsieik2.jpggitsieik3.jpggitsieik4.jpggitsieik5.jpggitsieik6.jpggitsieik7.jpggitsieik8.jpggitsieik9.jpggitsieik10.jpgΚαλλιτεχνικό Πεντάπτυχο "SYGORMA" στο ψυγείο Νο 2 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα στα πλαίσια του project του περιοδικού Παράλλαξη "Το Λιμάνι Αλλιώς". Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 Ώρα: 16.00 - 20.00.To "Sygorma" έριξε άγκυρα στα παλιά ψυγεία του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης  που μετατράπηκαν σε έναν πειραματικό πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων και παρουσίασαν, εκθεσιακά αυτήν την φορά, την αρμονική σύζευξη των τεχνών.

SYGORMA PROJECT V: Η ποίηση ερωτοτροπεί με τις άλλες τέχνες. Πέντε καλλιτέχνες φλερτάρουν με την ποίηση.  Μουσική, ζωγραφική, φωτογραφία και video ντύνονται και ντύνουν την ερωτική ποίηση της Αναστασίας Γκίτση.

ποίηση: Αναστασία Γκίτση / ζωγραφική: Αναστασία Παπαθανασίου / μουσική: Ηλίας Χατζόγλου / video_photography: Αλέξης Δοβρίδης / φωτογραφία: Gemmamou.

Εικαστικές συνθέσεις αναζητούν την ερωτική πνοή της ποίησης. Το βλέμμα ερωτοτροπεί με την ποίηση. Οι ψίθυροί τους αποτυπώνονται μουσικά. Ο διάλογος και οι εναγκαλισμοί των εραστών άλλοτε εσωτερικός άλλοτε εξωτερικός, άλλοτε ασπρόμαυρος άλλοτε χρωματιστός, αποκαλύπτεται με εικονικό τρόπο σε videoφωτογραφικές στιγμές κίνησης και ακινησίας. Πέντε καλλιτέχνες συχνωτίζουν εικόνα, λόγο και ήχο σ’ένα εκθεσιακό τόλμημα  και συγχρονίζονται “Sygorma”  πάνω στις άκριες του λόγου του ήχου και της εικόνας παρουσιάζοντας την αλληλοπεριχώρηση των πτυχών της τέχνης και τα ρευστά της όρια που αν και ευδιάκριτα περιπλέκονται. Η Αναστασία Παπαθανασίου, ο Ηλίας Χατζόγλου, ο Αλέξης Δοβρίδης και ο  Gemmamou εμπνέονται κι εκθέτουν την ποίηση  της Αναστασίας Γκίτση κι  εκτίθενται ο καθένας ξεχωριστά μέσα από την τέχνη τους και όλοι μαζί στο νέο sygorma project V.

Ο φωτογράφος Gemmamou απαθανατίζει με την φωτογραφική του κάμερα και την καλλιτεχνική του ματιά τον ερωτικό μονόλογο της ποιητικής συλλογής Αναστασίας Γκίτση Κορίτσι των σκοτεινών δασών. 10 φωτογραφίες, εννέα ασπρόμαυρες και μία έγχρωμη ντύνονται ποιητικές λέξεις υπό την μορφή της Polaroid και αναδεικνύουν η κάθε μία ξεχωριστά την δυναμική της εικόνας και την δύναμη της γραφής που συνυπάρχουν αρμονικά στο βλέμμα όποιου σταθεί να τις κοιτάξει.

Vakxikon Radio
Vakxikon Blog