Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 36

Πίνακες - Γιώργος Μαγγίρας

Ο Γιώργος Μαγγίρας γεννήθηκε στην Ξάνθη. Έμαθε για την ποιοτική τέχνη και πώς να την αξιολογεί από τους γονείς του, Χρήστο και Νίκη που υπήρξαν οι μέντορές του. Τη Ζωγραφική τη γνώρισε στην ηλικία 13 ετών καθώς ο πατέρας του τον ώθησε στο να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής δίπλα στον Μυτιληνιό εκπαιδευτικό & ζωγράφο, Φωτέλη, που δρούσε στην πόλη.

Τρία χρόνια εντατικών μαθημάτων τον μύησαν στο λάδι. Τελειώνοντας το σχολείο περιπλανήθηκε για λίγο στον κόσμο. Πέρασε από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, του Βερολίνου στη Γερμανία, αλλά και του Καράκας στη Βενεζουέλα.

Οι καλές τέχνες ήταν μέσα του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο University of South Florida, των Ηνωμένων Πολιτειών, σπουδάζοντας Mass Media Com., και Fine Arts. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης.

Παράλληλα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά στο Ωδείο & Εργαστήρι Ζωγραφικής της Κατερίνας Μάσκα, στου Παπάγου. Έργα του υπάρχουν σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Βενεζουέλα, και Ταϊλάνδη. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις.