Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 26

Ο τελευταίος έρωτας της Εντίθ Πιαφ της Κριστί Λομ

dabikilaume.jpg
Ο τελευταίος έρωτας της Εντίθ Πίαφ, βιογραφία, Κριστί Λομ, μτφρ. Ελένη Μπουκουβάλα, Εκδόσεις Χίλων 2014


Το μυθιστόρημα της Κριστί Λομ Ο τελευταίος έρωτας της Εντίθ Πιαφ, αφηγείται την ιστορία αγάπης ανάμεσα στην θρυλική τραγουδίστρια Εντίθ Πιαφ και τον αδελφό της, τον γάμο τους, ο οποίος είχε διάρκεια 18 μήνες, μέχρι το θάνατο της Πιαφ και έγινε στην ηλικία των 46 ετών, ενώ ο σύζυγός της ήταν μόλις 26 και Έλληνας στην καταγωγή.

Η συγγραφέας έμεινε για ένα χρονικό διάστημα μαζί με το ζευγάρι και είχε στενή διαπροσωπική σχέση με τη μεγάλη τραγουδίστρια, η οποία επηρέασε την ζωή, τις επαγγελματικές επιλογές, καθώς και τον τρόπο σκέψης της. Η συγγραφέα διηγείται την ιδιαίτερη σχέση ενός ζευγαριού με μεγάλη διαφορά ηλικίας το οποίο όμως βίωσε τον έρωτα χωρίς περιορισμούς και δημιούργησε μία σχέση βαθιάς αγάπης.

Επιπλέον δίνει στον αναγνώστη σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή της Πιαφ, από τα πρώτα της βήματα αλλά κυρίως για το τελευταίο διάστημα της ζωής της όπως το βίωσε η ίδια, για άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της, για τις ιδιορρυθμίες της, την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία της, αλλά και την απίστευτη θέλησή της, η οποία την οδήγησε να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες των νεανικών της χρόνων και να καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως.

Αλεξία Νταμπίκη