Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 28

Ο μεταξοσκώληκας του Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ

dabikigalbreith.jpg
Ο μεταξοσκώληκας, μυθιστόρημα, Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ, μτφρ. X. Kαψάλης, εκδόσεις Ψυχογιός 2014
Μετά την εξαφάνιση του συγγραφέα Όουεν Κουίν, η σύζυγός του απευθύνεται στον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ, ο οποίος αρχίζει να ασχολείται με μία υπόθεση η οποία όσο προχωράει γίνεται όλο και πιο περίπλοκη από ότι ο ντετέκτιβ Κόρμοραν αρχικά πίστευε και  η οποία σχετίζεται με ένα μυθιστόρημα που είχε γράψει ο συγγραφέας και με τον δικό του τρόπο έθιγε τις ζωές επώνυμων ανθρώπων, ικανό να καταστρέψει την υπόληψη και τις ζωές του.
Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να τον δουν νεκρό και όταν βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένος, ο δολοφόνος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος. Ο Στράικ, μαζί με την βοηθό, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο, εισέρχονται σε ένα κόσμο διαφθοράς, δολοπλοκιών και αντικρουόμενων συμφερόντων θέτοντας ακόμη και την δική τους ασφάλεια σε κίνδυνο.
Σε αυτό το ταξίδι μυστήριου μας ξεναγεί ο Μεταξοσκώληκας, το μυθιστόρημα του Galbraith Robert, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς του συγγραφέα, ένα δυνατό ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα καθηλώσει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες. Ο ντετέκτιβ Στράικ, προσπαθώντας να εντοπίσει τον δολοφόνο θα έρθει σε επαφή με τις πιο άρρωστες πλευρές του ανθρώπινου ψυχισμού, οι οποίες θα στοιχειώσουν και τα δικά του όνειρα.
 

Αλεξία Νταμπίκη