Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 24

Λογοτεχνία Τρόμου και Φανταστικού στις εκδόσεις Λογείον

kolazlogeion.jpg
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη σειρά Λογοτεχνίας Τρόμου και Φανταστικού, έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια οι εκδόσεις Λογείον που εδρεύουν στα Τρίκαλα. Οι έξι εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει, προέρχονται από την αγγλόφωνη λογοτεχνία (Η.Π.Α., Αυστραλία) και όλες τους έχουν παρουσιαστεί κατά διαστήματα μέσα από τα τεύχη του περιοδικού Vakxikon.gr. Με την ευκαιρία του διαγωνισμού βιβλίων που προσφέρουν οι εκδόσεις Λογείον και ο Ιωάννης Πλεξίδας, σας παρουσιάζουμε τα βιβλία συγκεντρωμένα εδώ, με αποσπάσματα από τις κριτικές των συντακτών μας αλλά και από τις συνεντεύξεις που έγιναν με τους ίδιους τους συγγραφείς.Για να κερδίσετε ένα αντίτυπο από τις παρακάτω εκδόσεις, δεν έχετε παρά να στείλετε στο info@vakxikon.gr το ονοματεπώνυμο σας και την επιλογή του τίτλου που προτιμάτε. Ο διαγωνισμός ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Αντικλείδι και άλλες ιστορίες
του Ρ.Φ. Χάμιλτον



Άρρωστες σκηνές, σκληρές περιγραφές που δεν ξεχνιούνται εύκολα μετά την ανάγνωσή τους, ακραία βία και γενικότερα όλα αυτά τα συστατικά που αποτελούν ένα επιτυχημένο μυθιστόρημα τρόμου δεν λείπουν από το Αντικλείδι και το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα του συγγραφέα θα το ακούσουμε σίγουρα στο μέλλον. (Αλεξία Νταμπίκη, τχ. 21)

Η βία είναι ένα φρικτό πράγμα. Εάν δεν είναι αναπόσπαστη από την ιστορία, όπως συμβαίνει στο Αντικλείδι, τότε είναι πάντα συγκλονιστική και αποτρόπαια. Δεν υπάρχει τίποτα που να την απαλύνει. (Στην Αλεξία Νταμπίκη, τ.χ. 24)

Γένεσις 1:26
του Λούκας Μάρμαντιουκ



Ο Μάρμαντιουκ μέσω του ήρωα του δίνει μία διαφορετική διάσταση στην ανθρώπινη φύση, υποστηρίζοντας μέσω του βιβλίου του ότι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι κατά κύριο λόγο κακή και ότι οι άνθρωποι απλά φορούν «προσωπεία» θετικών συναισθημάτων με σκοπό την κοινωνικοποίησή τους. (Αλεξία Νταμπίκη, τχ. 13)

Δικαίωμα στη ζωή
του Τζακ Κέτσαμ



Ένας από τους αξιολογότερους σύγχρονους συγγραφείς τρόμου, ο Τζακ Κέτσαμ στο νέο του μυθιστόρημα  Δικαίωμα στη ζωή μας προσφέρει μια συγκλονιστική ιστορία τρόμου βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ένα μυθιστόρημα που έχει επιλεχθεί από τον Stephen King, ως ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου που έχει διαβάσει, θα σοκάρει σίγουρα με τις φρικιαστικές σκηνές που εκτυλίσσονται στις σελίδες του. (Αλεξία Νταμπίκη, τχ. 15)

Κρυφτό
του Τζακ Κέτσαμ



Ο Τζακ Κέτσαμ στο μυθιστόρημα του Κρυφτό μας ξεναγεί σε μια παρέα εφήβων δίνοντας μας στην αρχή του βιβλίου μέσα από γεγονότα στοιχεία για τον χαρακτήρα τους και για την αντισυμβατική περίοδο που υπάρχει στη ζωή του ανθρώπου: Την εφηβεία. Μαθαίνουμε για το παρελθόν των ηρώων και συλλέγουμε στοιχεία απαραίτητα για την εξέλιξη της πλοκής. Στη συνέχεια έρχεται η ιδέα για το κρυφτό σε ένα σπίτι που έχει την φήμη του στοιχειωμένου. Κι εκεί ξεκινά ένα επικίνδυνο και σκοτεινό κρυφτό που θα εξελιχθεί σε ένα φρικιαστικό οδοιπορικό στα δωμάτια του συγκεκριμένου σπιτιού. (Αλεξία Νταμπίκη, τχ. 15)

Μαρτυρία της σάρκας
της Μόνικα Τζ. Ο’ Ρουρκ



Με άλλα λόγια, η ιστορία της Ζόι, μιας παχύσαρκης νεαρής που παρασύρεται, απάγεται και εντέλει εγκλωβίζεται σε ένα υπόγειο – κέντρο σεξουαλικών διαστροφών και κακότροπων βασανισμών, μόνο τροφή για σκέψη και αποστροφή προσφέρεται. Καθότι η θαυμάσια αφήγηση της Ο’ Ρουρκ σε κάνει κοινωνό ενός κόσμου που δε θες να είσαι. Αλλά όμως ξέρεις… (Νέστορας Πουλάκος, τχ. 22)

Αληθινός τρόμος για εμένα είναι οι κατά συρροή δολοφόνοι, ο πόλεμος και η διαφθορά. Ο δήθεν άνθρωπος με φοβίζει μέχρι θανάτου. Οι έχοντες τη δύναμη και το χρήμα, εξίσου. Όπως και το Κόμμα του Τσαγιού, επίσης. (Σ.σ. ακροδεξιά, εθνικιστική οργάνωση στις Η.Π.Α.) (Στον Νέστορα Πουλάκο, τχ. 22)

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας
της Τζακ Κέτσαμ



Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Σίλβια Λίκενς η οποία εκτυλίχθηκε το καλοκαίρι του 1965 στην Αμερική, ο Kέτσαμ μας διηγείται μία ιστορία ανθρώπινης σκληρότητας η οποία ξεπερνάει κάθε όριο και κάθε φαντασία. Τα βασανιστήρια στα οποία υπόκειται η Μεγκ από τηΡουθ πολλές φορές σοκάρουν και κόβουν την ανάσα του αναγνώστη. Το πιο φρικτό όμως από όλα είναιότι αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις έχουν ως αποδέκτη ένα μικρό κορίτσι. (Αλεξία Νταμπίκη, τχ. 21)