Top menu

Διαβάζοντας με το παιδί: “Το δικό μου αστέρι”, μια ιστορία που θα εμπνεύσει τα παιδιά

Γράφει η Μπουκτέλα

 

"Το δικό μου αστέρι", είναι μια τρυφερή ιστορία που θα εμπνεύσει τα παιδιά. Η ηρωίδα της Κορίν Άβερις είναι ένα κορίτσι που αγαπά το νυχτερινό ουρανό τον οποίο παρατηρεί με το τηλεσκόπιό της. Όμως ένα βράδυ συμβαίνει κάτι παράξενο. Bρίσκει ένα αστέρι πεσμένο στη γη, χτυπημένο και τρομαγμένο. Αποφασίζει να το πάρει σπίτι της για να το φροντίσει και το κάνει με τον πιο όμορφο τρόπο.

Η μικρούλα από τη στιγμή που διαβάσαμε το βιβλίο για πρώτη φορά άρχισε να παρατηρεί το νυχτερινό ουρανό, να ψάχνει ανελλιπώς το φεγγαράκι κάθε βράδυ και να θυμώνει όταν δεν μπορούσε να το δει, αυτό ή τα αστέρια, κάτι δυστυχώς συνηθισμένο στην Αθήνα. Βάλαμε αστεράκια και φεγγαράκι στο δωμάτιο και για ένα διάστημα "Το δικό μου αστέρι" είχε την τιμητική του κάθε βράδυ.

Στο βιβλίο το αστέρι από κάτι άπιαστο και ονειρικό γίνεται πλάσμα με σκέψη και αισθήματα. Σε αυτό συνηγορεί η ταιριαστή και ζωηρή εικονογράφηση της Ρόζαλιντ Μπέρντσοου που προκαλεί τη φαντασία του παιδιού.

Η ιστορία -σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά για τις εκδόσεις Ίκαρος- θα το βοηθήσει να μάθει πόσο όμορφο είναι να προσφέρουμε βοήθεια, να φροντίζουμε κάποιον που το έχει ανάγκη, με τον τρόπο που το έχει ανάγκη και με ανιδιοτέλεια.

Από την άλλη πλευρά, είναι μια όμορφη, ονειρική ιστορία που θα το διασκεδάσει, θα το ταξιδέψει και θα του χαρίσει όμορφα όνειρα.  

 

INFO

Το δικό μου αστέρι
Συγγραφέας: Κορίν Άβερις
Εικονογράφηση: Ρόζαλιντ Μπέρντσοου
Εκδόσεις: Ίκαρος

 

Κορίν Άβερις

Η Κορίν Άβερις είναι συγγραφέας τρυφερών και χιουμοριστικών ιστοριών για παιδιά. Μεγάλωσε στο Γουορστερσάιρ και μόλις στα επτά της χρόνια έγραψε το πρώτο της παραμύθι με ήρωα ένα μικρό χάμστερ που το σκάει από τη φωλιά του για να βρει παρέα. Η Κορίν σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του St Andrews και πριν εργαστεί στην παιδική τηλεόραση ως παραγωγός και σκηνοθέτης. Δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους “Share a story” που απέσπασε το 2016 τρία παιδικά βραβεία BAFTA. Ζει στο Μάντσεστερ με τον σύζυγό της, την κόρη τους και μια γάτα.

 

 

Ρόζαλιντ Μπέρντσοου

Η Ρόζαλιντ Μπέρντσοου είναι βραβευμένη εικονογράφος παιδικών βιβλίων, με μεταφρασμένους τίτλους σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο, όπως το χριστουγεννιάτικο παραμύθι Ένα δώρο για τον καθένα. Λατρεύει τη δημιουργία νέων χαρακτήρων, ειδικά αν μπορούν να βασιστούν μερικώς ή εξ ολοκλήρου στον αγαπημένο της σκύλο, Μπασίλ. Η Ρόζαλιντ ζει στο Γιορκ με τον σύντροφό της, και τα δύο παιδιά τους.