Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 22

Από το Σικάγο στις Βρυξέλλες κι από την Κίνα στην Εσθονία, του Κωστή Γεωργίου

gewrg1.jpggewrg4.jpggewrg5.jpggewrg6.jpggewrg7.jpggewrg2.jpggewrgioucover.jpggewrg3.jpg
Ο Κωστής Γεωργίου είναι από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες εικαστικούς της σύγχρονης γενιάς. Με περισσότερες από ενενήντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και τις σπουδαιότερες γκαλερί και με πλέον των τριακοσίων ομαδικών σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί αναμφίβολα την αιχμή του δόρατος της γενιάς του.
Η πρόσφατη αναδρομική του υπό τον γενικό τίτλο Opus mega που έκανε περιοδεία στα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας γνώρισε μεγάλη επιτυχία και χάρισε την αναγνώριση του Κωστή Γεωργίου και στη μακρινή Κίνα. Μετά τις ατομικές του εκθέσεις στα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας, τώρα ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνaς εικαστικός καλλιτέχνης Κωστής Γεωργίου παρουσίασε νέα ατομική έκθεση στο Σικάγο. Τα εγκαίνια της έκθεσης, υπό τον γενικό τίτλο Pixels, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στην γκαλερί Hilton Asmus Contemporary.Η έκθεση έλαβε ενδιαφέρουσα διάσταση γιατί ο Έλληνας καλλιτέχνης, μαζί με τα έργα του παρουσίασε στο αμερικανικό κοινό και την τρίτη κατά σειρά μουσική του πρόταση, που καταγράφεται στο νέο του cd με τίτλο Chicago Pixels (Avlos Records) και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μουσικών του πειραματισμών.

Το πρόγραμμα του για το 2013 - 2014 περιλαμβάνει μεγάλη αναδρομική έκθεση στις 6  Μαΐου στις Βρυξέλλες. Η έκθεση στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Musee Villa Beatrix στη Γαλλία, σε μια τιμητική για τον Κωστή και για την Ελλάδα έκθεση, που θα διαρκέσει τρεις μήνες από τις 15 Νοεμβρίου 2013 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2014. Παράλληλα ετοίμασε μια νέα μουσική επένδυση που ακούστηκε στη μεγάλη κινεζο-ευρωπαϊκή ομαδική έκθεση γλυπτικής υπό το γενικό τίτλο Eu army and the emperor qins που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, το Μάιο του 2013 και στην οποία ο Κωστής συμμετείχε  εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το γλυπτό του Phylax.