Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 13

Έρη Μαυράκη : "Η Τελευταία Δροσοσταλίδα"

Η Τελευταία Δροσοσταλίδα, Παραμύθι, Έρη Μαυράκη, Σκίτσο Αποστόλης Μπάτης, Έκδοση του περιοδικού Βακχικόν, 2011
Η Ινώ, η μεγαλύτερη απ’ τις αδελφές, ήταν μια πανέμορφη νεράϊδα με αλαβάστρινο πρόσωπο και καστανά μεταξένια μακριά μαλλιά. Μέσα στο αέρινο κοντό ροζ φόρεμά της έμοιαζε με πριγκίπισσα των λουλουδιών. Με υπερβολική αγάπη για τα παιδιά, περνούσε πολλές ώρες μπροστά στο μεγάλο κοχύλι, ακούγοντας όλα τα καλέσματα ώστε να μην έχει παράπονο κανένας από τους μικρούς της φίλους. Η αλήθεια, όμως, είναι πώς επισκεπτόταν μόνο τα περιποιημένα και με τάξη παιδικά δωμάτια, γιατί δεν άντεχε την ακαταστασία. Καθόταν, λοιπόν, στο ράφι της βιβλιοθήκης τους, πίσω απ’ τα βιβλία και τα παιχνίδια τους, και τα συντρόφευε με τον δικό της τρόπο στις πιο δύσκολες στιγμές τους.
Είναι γνωστό πώς οι νεράϊδες δεν μπορούν να βρίσκονται σε χώρους κλειστούς, βρώμικους και θορυβώδεις. Αρέσκονται σε ένα περιβάλλον όμορφο, γαλήνιο και καθαρό.
Η δεύτερη νεραϊδούλα, η Ίριδα, ιδιαίτερα όμορφη με ξανθά πλούσια μαλλιά και πανέμορφα φτερά, που στο λαμπίρισμά τους έβλεπες τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ήταν πολύ εργατική και ιδιαίτερα αγαπητή στις φίλες της, τις πυγολαμπίδες. Την ημέρα ασχολιόταν με τις δουλειές του παλατιού ή μελετούσε τα προβλήματα των μικρών και μεγάλων φίλων της, μαζί με την Ινώ. Τα βράδια, όμως, της άρεσε να χορεύει και να τραγουδάει με τις χαριτωμένες πυγολαμπίδες κάτω απ' το φως του φεγγαριού, φορώντας την ολόδροση λευκή φορεσιά της.
Η μικρότερη, η Γοργώ, ήταν μια ατίθαση αξιολάτρευτη νεραϊδούλα, αλλά λίγο τεμπέλα. Της άρεσε να ασχολείται συνέχεια με τον εαυτό της. Περνούσε ατελείωτες ώρες στον καταρράκτη, όπου καθρεφτίζονταν τα κυματιστά λαμπερά κοκκινωπά μαλλιά της και έβρεχε το κοραλλί κεντητό φορεματάκι της, παίζοντας με τα ορμητικά νερά που έσκαγαν στα βραχάκια. Διασκέδαζε να βγάζει τα γοβάκια της και με τα λεπτεπίλεπτα ποδαράκια της να πλατσουρίζει για ώρες εκνευρίζοντας τα ήρεμα βατραχάκια. Τα απογεύματα έκανε βόλτες στο δάσος, ανάμεσα στις αφροξυλιές και τις φουντουκιές μιλώντας στα ζωάκια, που ξυπνούσαν στο πέρασμά της. Όσο για το μεγάλο κοχύλι… Το έβρισκε πολύ βαρετό.
Η έκδοση είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2011.
H Έρη Μαυράκη (γεν. 1980) ζει στη Σαλαμίνα. Έχει σπουδάσει ναυτιλιακά, με μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας τέχνης, καλλιτεχνικού αντίγραφου και ζωγραφικής. Εργάζεται στον τομέα  του μάρκετινγκ σε πολιτιστικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια γράφει παιδικά παραμύθια. Το πρώτο της βιβλίο «Ο Πρίγκιπας Αψού», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πολιτισμός.