Βοηθητικό μενού

Περιεχόμενα Τεύχους 14

MENUMENU

"Μαύρη Μωραλίνα" της ομάδας Barouak


Σκηνοθετικό σημείωμα
Το βιντεοποίημα βασίζεται στο πρώτο ποίημα της δεύτερης συλλογής της Ευτυχίας Παναγιώτου Μαύρη Μωραλίνα (Εκδ. Κέδρος, 2010), που τιτλοφορείται «Χαράζει το χέρι, πάει να πει νοσοκομείο».
Η σκηνοθεσία έγινε από την ομάδα barouak, την οποία αποτελούν ο πεζογράφος Βαγγέλης Μπέκας (κάμερα) και ο video artist-ποιητής Βασίλης Κυριάκης (μοντάζ).
Η μουσική, γραμμένη από την Μαριλένα Ζακχαίου (πιάνο) και την Jessica Vollrath (τσέλο), και επεξεργασμένη από τον Victor Sumin, ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Αμερική, χάρη στις ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία. Η μουσική γράφτηκε πάνω στους στίχους και οι στίχοι απαγγέλθηκαν πάνω στη μουσική από την ποιήτρια — η ίδια εμφανίζεται στο βιντεοποίημα με guest star τη γάτα Joyce.
Το βιντεοποίημα αποτελεί μια απόπειρα εξωστρέφειας, μια καλλιτεχνική πρόταση για τον τρόπο που οι τέχνες, και ειδικά η ποίηση, μπορούν σήμερα να λάβουν στην έκφρασή τους έναν κοινωνικότερο χαρακτήρα. Τόσο η μείξη των τεχνών, όσο και η συνεργασία των καλλιτεχνών αποτελούν δείκτη γόνιμης συλλογικότητας.
Vakxikon Radio
Vakxikon Blog