Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 8

"Σύντομο ημερολόγιο Αυγούστου" - Βασίλης Ρούβαλης

Σύντομο ημερολόγιο Αυγούστου, Ποίηση, Βασίλης Ρούβαλης, Εκδόσεις (.poema..), 2009
Tα πανιά παραμένουν φουσκωμένα
Διατηρούν ακόμη
την αγέρωχη, στιλπνή χάρη,
τον μεσοπέλαγο κομπασμό τους
(...)
Σημείωμα (του Νέστορα Ι. Πουλάκου)
Ένα δώρο για τους φίλους. Όμορφη, καλαίσθητη, από ψυχής βγαλμένη, είναι η εκτός εμπορίου ποιητική συλλογή του Βασίλη Ρούβαλη, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του περιοδικού (του) "e-poema".
Σύντομο ημερολόγιο, χρονικά δοσμένο σε δέκα ενότητες, όπως αυτό γράφτηκε μες στο λιοπύρι της Μεσσηνίας, κατακαλόκαιρο Αύγουστος, δίπλα στη θάλασσα.
Η παραφορά των λέξεων. Αυτή είναι η χαρακτηριστική εικόνα των στίχων του Ρούβαλη. Ολοκλήρα ποιήματα, κατεβατά σκέψεων ορμής συναισθημάτων. Ποιήσεις που μιλούν για τον άνθρωπο κυρίως. Όσο γενικόλογο κι αν ακούγεται αυτό, εντέλει φαίνεται ότι προκαλεί εντύπωση αφού λείπει. Λείπει από την ποίηση στις μέρες μας.
Γιατί ο άνθρωπος είναι σε πρώτο πλάνο και όχι στο φόντο. Ούτε ο έρωτας, η χαρά και η απόγνωση, ούτε τίποτα από τα συναισθήματα ή τις καταστάσεις για τις οποίες διαβάζουμε συνήθως δεν κατακλύζουν το βιβλίο του Βασίλη Ρούβαλη. Αλλά ο άνθρωπος σαν εικόνα ζώσα, έτοιμη να ορμήξει και να σου ανοίξει κουβέντα για όλα εκείνα του κόσμου τα περίεργα, που σε απασχολούν.