Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 24

Πρόσωπα στο νερό της Νατάσας Ζαχαροπούλου

 
Πρόσωπα στο νερό, μυθιστόρημα, Νατάσα Ζαχαροπούλου, Εκδόσεις Οσελότος 2013

 

Δύο όνειρα, δύο άνθρωποι, ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος της Νατάσας Ζαχαροπούλου Πρόσωπα στο νερό. O Nτον και η Μάργκοτ, οι δύο ήρωες του μυθιστορήματος, ζουν μαζί κουβαλώντας τις πληγές τους και τα εσωτερικά τους αδιέξοδα. Δύο όνειρα του Ντον θα τον οδηγήσουν να αποφασίσει ένα ταξίδι, η εξέλιξη του οποίου θα έχει καταλυτική επίδραση στις ζωές όλων.

Αλληγορίες, συμβολισμοί, μεταφυσικά στοιχεία και κυρίως μία μυστηριώδης ατμόσφαιρα περιέχονται στο μυθιστόρημα της Νατάσας Ζαχαροπούλου, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλοσοφικό. Ακροβατώντας ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το οποίο θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας.

Μέσα από απρόσμενα γεγονότα και ασυνήθιστες συναντήσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ενδότερα της ύπαρξής τους και θα επαναπροσδιορίσουν την ζωή τους.

Ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα και ταυτόχρονα ένα ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, που θα μαγέψει αναμφισβήτητα τον αναγνώστη.

Aλεξία Νταμπίκη