Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 23

Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη

Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, μυθιστόρημα, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Εκδόσεις Στοχαστής 2013

 

Ο Μιχάλης και η Μαρκέλλα είναι δύο νέοι οι οποίοι συναντιούνται στο Μόναχο και ερωτεύονται κεραυνοβόλα ο ένας τον άλλον. Η συνάντησή τους θα αποδειχθεί καρμική, όχι μόνο για την κοινή τους αγάπη για την επιστήμη των μαθηματικών, αλλά και για το κοινό ενδιαφέρον για τη ζωή του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και την ταραγμένη εποχή στην οποία έζησε.

Σε αυτή την εποχή λοιπόν μας μεταφέρει το μυθιστόρημα του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, δίνοντας μας πληροφορίες για τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό, ο οποίος έζησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ο οποίος δυστυχώς δεν είναι καν γνωστός στους περισσότερους από εμάς.

Το μυθιστόρημα όμως δεν είναι απλά βιογραφικό καθώς μας μεταφέρει στην εποχή την οποία έζησε ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, μία εποχή με γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας. Ο έρωτας, λοιπόν, ο πόλεμος, η πολιτική, η σύγχρονη Ιστορία, καθώς και η ζωή του μεγαλύτερου Έλληνα μαθηματικού μπλέκονται σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο αξίζει να διαβαστεί από όλους μας.

Αλεξία Νταμπίκη