Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 18

"Ακρογωνιαία πορεία στο και" - Γεωργία Τρούλη

Ακρογωνιαία πορεία στο και, Ποίηση, Γεωργία Τρούλη, Εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2012


Και ναι θα συμπυκνώνουμε σιωπές μέχρι να γεμίσουμε. Να φουλάρουμε της μηχανές. Γιατί όταν θα βγούμε στο δρόμο γυμνοί, θα πρέπει να έχουμε μεγάλα αποθέματα οργής και αγανάκτησης. Και θα βγούμε στο δρόμο σύντομα για να σας πετάξουμε στην θάλασσα. Όλους εσάς τους καταστροφείς της χαράς και της αλήθειας. Και είναι αυτό που με περίσσεια δύναμη φωνάζει η Γεωργία Τρούλη.

Οι Εκδόσεις Σαιξπηρικόν φανερώνουν ακόμα έναν πολεμιστή που μάχεται την βουβή καθημερινότητα. Η Γεωργία Τρούλη, την βλέπεις, τσιτώνει τις φλέβες της όταν στέκεται στο ΚΑΙ, βλέπεις πως αναστατώνεται όταν νιώθει πως πρόκειται να εγκλωβιστεί. Αλλά ξέρει οτι κάτι θα γίνει και σαν σφαίρα θα εκτιναχθεί και θα σπάσει την καθημερινότητα και όσους την εμποδίσουν.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που αχνοφαίνεται στα ποιήματα της Γεωργίας . Είναι η τρυφερότητα, η αγάπη, τα αγνά συναισθήματα για τον σύντροφο,  τα οποία φαίνεται οτι κρύβονται μέσα στις σιωπές και στριφογυρίζουν μέσα στο μικρό δωμάτιο. Αυτό είναι ίσως όμως που την γαληνεύει και παράλληλα την ωθεί στο να σπάσει αυτήν την άθλια καθημερινότητα.

Μέσα λοιπόν στις διαστάσεις και στα τετράγωνα της λογικής, υπάρχει η τεράστια δύναμη που σπρώχνει από μέσα για να σπάσει τα δεσμά της. Η νέα ποιητική συλλογή της Γεωργίας Τρούλη «ακρογωνιαία πορεία στο και» είναι η φωνή της και για την ώρα είναι η πιο δυνατή κραυγή που άκουσα εκεί στις γειτονιές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Τάσος Ρήτος