Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 28

Φερντά του Ιωάννη Αλατζά

dabikialatzas.jpg
Φερντά, μυθιστόρημα, Ιωάννης Αλατζάς, εκδόσεις Τσουκάτου 2014
Ο Στράτος είναι ένα νέος από ο οποίος κατάγεται από το νησί της Ίμβρου, ο οποίος πηγαίνει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη. Η Φερντά, είναι ένα κορίτσι τουρκικής καταγωγής, η οποία προέρχεται από αρχοντική οικογένεια, ενώ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Παρίσι. Η μοίρα θα φέρει το να συναντηθούν τυχαία σε κάποια στιγμή της ζωής τους στην Κωνσταντινούπολη και από εκείνη την καθοριστική και για τους δύο νέους στιγμή θα ξεκινήσει ένας παράφορος έρωτας και μία όμορφη σχέση η οποία θα διαρκέσει για όλη την διάρκεια των σπουδών τους.
Πόσο εύκολο όμως θα είναι για αυτούς να διατηρήσουν τη φλόγα του έρωτα ζωντανή και να ανταπεξέλθουν στις αντικειμενικές δυσκολίες και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τον κοινωνικό περίγυρο;
Στο μυθιστόρημα του Ιωάννη Αλατζά Φερντά η αγάπη της επόμενης μέρας, από τις εκδόσεις Τσουκάτος θα ταξιδέψουμε στην ιστορία ενός μεγάλου έρωτα δύο νέων που έπρεπε να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να υπερασπιστούν την αγάπη τους.
Παράλληλα με την ιστορία των δύο νέων, όμως το βιβλίο θα μας ταξιδέψει στην ιστορία της Ίμβρου, στους δρόμους της πόλης, σε διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες, κοινωνικές τάξεις, σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων και τόπων, περνώντας μας το μήνυμα πως η πραγματική αγάπη πάντα βρίσκει τρόπο να επιβιώνει και να αντιστέκεται στο οτιδήποτε.
 

Αλεξία Νταμπίκη