Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 9

"Ρέίκι, η ατραπός της καρδιάς" - Νατάσα Ζαχαροπούλου

Ρέίκι, η ατραπός της καρδιάς, Μελέτη, Νατάσα Ζαχαροπούλου, Εκδόσεις Ανατολικός, 2009
Σημείωμα (του Νίκου Μπίνου)
Η Νατάσα Ζαχαροπούλου για ακόμη μια φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μετά το μυθιστόρημά της "Η Ζωή είναι Εδώ", που παρουσιάστηκε απ' την ομάδα του Βακχικόν το φθινόπωρο του ΄09 (βλ. τεύχος Νο 7), κάνει την επανεμφάνισή της μ' ένα ακόμη βιβλίο της. Αυτή τη φορά με κάτι εντελώς διαφορετικό.
Πρόκειται για ένα βιβλίο, μέσω του οποίου επιδιώκει να μας μυήσει σ΄ ένα σύστημα φυσικής θεραπείας, πατέρας του οποίου θεωρείται ο Ιάπωνας Μικάο Ουσούι. Το σύστημα αυτό ακούει στο όνομα Ρέϊκι, η εμφάνιση του οποίου χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εγχειρίδιο. Μπαίνοντας κάποιος στην ευχάριστη διαδικασία να το εξερευνήσει, θα γίνει αμέσως εύκολα αντιληπτό ότι η κ. Ζαχαροπούλου κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, άλλωστε είναι η ίδια Reiki Teacher.  

Οι πρώτες του σελίδες καλύπτουν τον ορισμό, την έννοια και την ιστορία του Ρέϊκι. Συνεχίζοντας, εντρυφούμε όλο και περισσότερο σε άγνωστες πτυχές του αλλά και συστήματα που μας βοηθούν να έχουμε ευεργετικά αποτελέσματα βελτιώνοντας την καθημερινή μας ζωή.
Γίνεται μια εμπεριστατωμένη αναφορά για το πώς μπορούμε με τη βοήθεια του Ρέϊκι να προσφέρουμε στους εαυτούς μας σωματική ευεξία, βελτίωση της υγείας μας, αισιοδοξία στη ζωή μας κ.ά.

Επιγραμματικά ν' αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μια φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει τη συμπαντική αυτή πνευματική ενέργεια. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Ρέϊκι μιας και μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα απ΄ τον οποιονδήποτε.

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όσα βιβλία ή απόψεις και αν διαβάσουμε ένα είναι σίγουρο : Ότι το Ρέϊκι δε μαθαίνεται από κανένα έντυπο μέσο παρά μόνο με προσωπική συμμετοχή και μύηση στην ιαπωνική μέθοδο ενεργειακής θεραπείας (φυσικά για όποιον τη χρειάζεται).