Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 27

Περί οίνου και έρωτος - Γιώργος Σταυρόπουλος

Κρασί και έρωτας… Δύο πράγματα στενά συνδεδεμένα στις συνειδήσεις των ανθρώπων από την αρχαιότητα ακόμα, μέσα από τη Διονυσιακή Λατρεία και τα Μυστήρια. Η παραγωγή του κρασιού αποτελεί μία ερωτική διαδικασία. Η πόση του διεγείρει τον ερωτισμό.
Αυτή τη σύνδεση πραγματεύεται η έκθεση «Περί οίνου και έρωτος» μέσα από έργα που έχουν άμεση αναφορά στο σταφύλι, το αμπέλι, τον τρύγο, το κρασί.
Συμπεριλαμβάνει όμως και έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Φύση, τη Μυθολογία και τα αρχαία Μυστήρια, στα οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι ο ερωτισμός.
Τα υλικά μέσα έκφρασης ποικίλα με κυρίαρχη την ακουαρέλλα που απλή, ρευστή και ανάλαφρη καθώς είναι αποτελεί το καταλληλότερο μέσο για τα περισσότερα από τα θέματα της έκθεσης.
Ο Γιώργος Σταυρόπουλος είναι διακοσμητής και ζωγράφος. Ως διακοσμητής εργάζεται από το 2002 έχοντας στο ενεργητικό του έργα διακόσμησης εσωτερικών και διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων στην Αθήνα, στην Αίγινα και στη Θεσσαλία. Με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται συστηματικά από το 2008, έχει συμμετέχει σε αρκετές ομαδικές και έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις. Παράλληλα αναλαμβάνει την τοιχογράφηση επαγγελματικών χώρων και παιδικών δωματίων. Από το Σεπτέμβριο του 2012 μαθαίνει την τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας στο εργαστήριο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου με δασκάλα την αγιογράφο Άννα Νίκα.

stavr1.gif
stavr3.gif
stavr4.gif
stavr5.gif
stavr6.gif
stavr7.gif
stavr8.gif
stavr9.gif