Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 25

Πανόραμα βιβλίων τεύχους 25

Έφτασαν στο γραφείο του περιοδικού Vakxikon.gr τα παρακάτω βιβλία:Το όνειρο ενός γελοίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε μετάφραση Γιώργου Σημηριώτη, στη μικρή καλαίσθητη έκδοση της Ερατώς του Βασίλη Μανουσάκη (2013). Πέρα από το κλασικό αφήγημα, ξεχωρίζει και η λεπτομερής βιογραφία του Ρώσου συγγραφέα, μια πρακτική που έχουν καθιερώσει οι εκδόσεις στα ελληνικά γράμματα.

**

 

Από τη Μαδρίτη έφτασε η δίγλωσση έκδοση (ισπανικά-ελληνικά) των ποιημάτων της Μαρίας Πολυδούρη Los trinos que se extinguen (2014), σε μετάφραση Manuel Macias. Από τις εκδόσεις Vaso Roto του Jordi Doce.

**

 

Η τελευταία ποιητική συλλογή του Γιάννη Σκληβανιώτη Μεταμορφώσεις κυκλοφορεί από τις εκδόσεις poema (2013).

**

 

Από τον δαιμόνιο Κύπριο εκδότη Βάσο Πτωχόπουλο (Αιγαίον) κυκλοφορεί στη σειρά Κείμενα – Κειμήλια το κείμενο του Κ.Π. Καβάφη Το Κυπριακόν Ζήτημα, Τα Ελγίνεια Μάρμαρα, με εισαγωγή του Ανδρέα Χατζηθωμά (2013).

**

 

Από το 2010 χρονολογείται η πρώτη ποιητική συλλογή της Μαρίκας Συμεωνίδου Με τα μάτια των άλλων (Γαβριηλίδης).

**

 

Στον παραπάνω εκδοτικό οίκο (Γαβριηλίδης 2014) κυκλοφορεί και η τελευταία ποιητική συλλογή του Τάκη Γκόντη Η επιστροφή της Εκάτης.

**

 

Ενδιαφέροντα χαϊκού από την Ευσταθία Δήμου, στην ποιητική συλλογή Στη σπορά των αστεριών (Ευθύνη 2011).

**



Πορεία στη γύμνια
καλείται η τελευταία ποιητική συλλογή του Γρηγόρη Σακαλή (αυτοέκδοση 2013).

**

 

Αυτοέκδοση είναι και το πρώτο βιβλίο της νεαρής ποιήτριας από την Κέρκυρα Νήδυμος Αριάδνη, με τίτλο Μούσα (2013).

**

 

Από τις εκδόσεις Ποιήματα των Φίλων του Κώστα Ριτσώνη κυκλοφορεί και η τρίτη ποιητική συλλογή του Γιάννη Τσούτσια Ευδόκιμα, αδόκιμα και επίορκα (2013).