Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 12

"Ο πρίγκιπας Αψού" - Έρη Μαυράκη

Ο πρίγκιπας Αψού, Παραμύθι, Έρη Μαυράκη, Εκδόσεις Πολιτισμός, 2011
 
Μια φορά κι έναν καιρό, στην καρδιά της ερήμου, δίπλα σε μια μαγευτική όαση, ζούσε ένα πολύ αγαπημένο βασιλικό ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά. Στο παλάτι αυτό όμως κατοικούσε και η αδελφή του Βασιλιά με τον άντρα της που ζήλευε τρομερά τη Βασίλισσα.

Σημείωμα (του Νέστορα Πουλάκου)

Για περισσότερα διάβασε εδώ και εδώ.

Μια και συντελεστής της έκδοσης είμαι, και έχω βοηθήσει να βγει αυτό το πρώτο παραμύθι με αγάπη και φροντίδα, να σου πω μόνο ότι αυτόν το δυναμισμό και τη γλυκύτητα συνάμα σε παιδικό παραμύθι σπάνια θα τη συναντήσεις. Μια και η Μαυράκη χωρίς να είναι (ούτε και διεκδικεί να γίνει) επαγγελματίας συγγραφέας για παιδιά, διαθέτει την απαράμιλλη γοητεία του αυθόρμητου, της σπιρτάδας και της μαγκιάς στο να διηγηθείς μια μαγική ιστορία για παιδιά, με τρόπο ατόφια αισθαντικό.

Κατά τα άλλα, έτσι και είσαι λάτρης του παιδικού παραμυθιού, θα σου αρέσει στα σίγουρα αυτή η ιστορία του ωραίου πρίγκιπα που χάνει τη μιλιά του ύστερα από κατάρα της θείας του, και την ξαναβρίσκει όταν συναντήσει την όμορφη της ερήμου. Για παιδιά και μόνο, και ένα μπράβο στην Έρη γι' αυτή την πρώτη προσπάθεια.