Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 29

Ο μυρεψός της Όλγας Κοτσιρέα

3_-_dabikikotsirea.jpg
Ο μυρεψός, μυθιστόρημα, Όλγα Κοτσιρέα, εκδόσεις Τσουκάτου 2014

 

Ο Ζήνωνας, ένας έμπορος ο οποίος ζει στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ηρακλείου, μία ευτυχισμένη ζωή μαζί με την οικογένειά του , έχει όλα όσα μπορεί να επιθυμήσει ένας άνθρωπος , εκτός από ένα γιο. Το Μάρτιο το 612 μ.Χ , ο πολυπόθητος για τον πρωταγωνιστή μας διάδοχος θα έρθει εντελώς αναπάντεχα για να ολοκληρώσει την οικογενειακή του ευτυχία.
Η γέννηση του γιου του όμως θα σταθεί χρονική αφετηρία για μία αλληλουχία μοιραίως γεγονότων, τα οποία θα υπάρξουν καθοριστικά για τον ίδιο και τους οικείους του με αποκορύφωμα την δολοφονία του αδελφού του. Προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι της αλήθειας , θα έρθει αντιμέτωπος με ραδιουργίες, πάθη, προδοσίες, αλλά και με την κατάρρευση του κόσμου γύρω του , όπως τουλάχιστον τον γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Μία συναρπαστική ιστορία λοιπόν εκτυλίσσεται στο μυθιστόρημα της Όλγας Κοτσιρέα Ο Μυρεψός, από τις εκδόσεις Τσουκάτου, η οποία θα ταξιδέψει τον αναγνώστη στους δρόμους της βασιλεύουσας, φέρνοντάς τον σε επαφή, με τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων της εποχής, αλλά και δίνοντας του πολύτιμά και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία, για εκείνη την πολύ σημαντική ιστορική περίοδο.

Αλεξία Νταμπίκη