Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 3

Ν.Ι. Πουλάκος : "Μικρές Αθηναϊκές Ιστορίες"

Μικρές Αθηναϊκές Ιστορίες, Συλλογή Διηγημάτων, Νέστορας Ι. Πουλάκος, Εκδόσεις περ. Bang, 2008

Βραχύβια Σκέλη Μέρος Α'

Όταν η ζωή σου αναπνέει οξυγόνο ελεύθερου έρωτα, από μικρές, βρόμικες χαραμάδες ετοιμόρροπων κορμιών, σου κακοφαίνεται όταν κάποτε ο αέρας τελειώσει, κι εσύ, από ασφυξία μελαγχολίας, πλανιέσαι στη στρατόσφαιρα του αδύνατου τίποτα.
*
Το καλοκαιρινό απόγευμα είναι αποπνικτικό, αποπνικτικότερος ο χωρισμός σου, τότε που δεν ήθελες να ακούσεις λέξη από τα χείλη μου, μικρή βραχύβια ερωμένη.
*
Δεν με αγάπησες, κι ας το έλεγες, κι ας έχυσες τόνους υγρά, ηδονίστηκες λίγο από το κορμί μου, ως φαίνεται.
*
Δεν ήθελα να ακούσω άλλο, θυμάμαι πύρινα τα λόγια, σιχαμερά αποσπάσματα ενός μυαλού αποτρελαμένου. Θολωμένου, ζεστού από την ατμόσφαιρα, θερμοπληξίας το αποτέλεσμα.
*
Κι αν σε άκουγαν ο Ουίτμαν και ο Μπλέηκ θα σε περνούσαν για τρελή, με τον τόνο της φωνής σου. Πόσο κακά τα έλεγες. Ανόητη. Έτσι σε είπα, και το έκλεισα.
*
Έκλαψα, άκουσα κάτι βρυχηθμούς από το απέναντι βουνό και έφυγα κατά πάνω του.
*
Ήπια έναν σκασμό μπάφο και ξαναγύρισα στο μηδέν το απόλυτο.
*
Από κει που με περιμάζεψες. Κι αν σου έγραψα στιχάκια κι άλλες λέξεις, τόπο δεν έπιασαν κι ας ομολόγησες, με λόγια βαριά και ψεύτικα, πως σ’ άρεσαν.
*
Μη φοβάσαι, απομακρύνομαι. Στην καλύβα μου κλείνομαι, ζεσταίνομαι, κι όλο το καλοκαίρι θα σου γράφω λέξη τη λέξη την πτώση μου.
*
Ακέραιη και κάθετη, με προορισμό το θάνατο. Κρίμα δεν θα το ’χεις, ένα δάκρυ στο μάγουλό σου θα κυλήσει και μετά θα γελάσεις.
*
Μικρή, χαριτωμένη πουτάνα, θα διαβάσεις την εξομολόγηση, όχι αυτήν που σου έκανα κάποια άνοιξη, αλλά αυτήν που θα σου στείλω, όταν θα πίνω καφέ με τον Χάρο και θα μιλάμε για τζαζ και μπάλα.

Η έκδοση είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2008

Ο Νέστορας Ι. Πουλάκος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος έκδοσης του περ. Βακχικόν. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή.