Top menu

Λήδα Αγγελάκη (Vanila Swing): "Με διακατέχει μια τελειομανία"

Συνέντευξη στον Διονύση Κούτρα

Συνομιλήσαμε με την Λήδα Αγγελάκη των Vanila Swing για τις μουσικές που παίζουν και για το κέφι που προσφέρουν στο κοινό τους.

Πώς μας συστήνεται η Λήδα Αγγελάκη και οι Vanila Swing;
Προτιμώ να συστήνω την μπάντα και εμένα καθόλου ή στα πεταχτά. Ξεκίνησα σαν χορεύτρια που τραγουδάει και τώρα δηλώνω τραγουδίστρια που χορεύει. Οι Vanila swing είναι μια Rock 'n' Roll μπάντα που κάνει μουσική με πολύ αγάπη και πάθος.

Μπαλέτο, γαλλικά και πιάνο σε ακολουθούν από μικρή. Πόσο σημαντικές είναι οι κλασικές σπουδές για την πορεία ενός μουσικού;
Γενικά με διακατέχει μια τελειομανία και μ' αρέσει να ολοκληρώνω ότι αρχίζω. Να σημειώσω ότι στη μουσική έχω σπουδάσει μοντέρνο τραγούδι (απόφοιτη Εθνικού Ωδείου Αθηνών) και όχι κλασσικό. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι γενικά οι σπουδές σε βοηθάνε να κάνεις το κάτι παραπάνω. Είμαι υπέρ της μελέτης και της σκληρής δουλειάς γιατί στο τέλος το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.

Έχεις ζήσει και έχεις εργαστεί στο εξωτερικό. Υπάρχει η δυνατότητα για τους Έλληνες μουσικούς να κυνηγήσουν το όνειρο της διεθνούς καριέρας;
Φυσικά και υπάρχει, απλά χρειάζεται ένα καλό πλάνο, επιμονή, υπομονή και πολλή δουλειά. Θεωρώ ότι θα ήταν καλό, δοκιμάζοντας την τύχη σου έξω, να έχεις κατά νου και ένα plan B σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις ονειρευτεί...

Διαβάσαμε πρόσφατα σε μια συνέντευξη σου, ότι δεν ακολουθείτε κανένα μουσικό είδος. Πώς θα χαρακτήριζαν οι Vanila Swing τους εαυτούς τους μουσικά;
Η μουσική που παίζουν οι VaniLa Swing έχει προκύψει από το πάντρεμα διαφόρων ειδών και ακουσμάτων που είχαμε στο πέρασμα του χρόνου με κύριο συστατικό το Rock 'n' Roll. Eίναι μια μίξη από rock ‘n’ roll, rockabilly του '50 και swing του ‘40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Συνδυάζοντας έτσι το swing και  το rock 'n' roll με μοντέρνα ακούσματα της εποχής έχουμε καταφέρει τον δικό μας ξεχωριστό ήχο.

Πες μας λίγα λόγια για τα πρώτα σας δισκογραφικά βήματα με το «The Rose»;
Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρώτη μας δισκογραφική κυκλοφορία. Η συμμετοχή μας σε φεστιβάλ και μεγαλύτερα δρώμενα είναι κάτι που μας χαροποιεί και το γεγονός ότι πλέον το κοινό μάς αναγνωρίζει και τραγουδάει τα τραγούδια μας είναι μια γλυκιά ικανοποίηση.

Με ποιους μουσικούς θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Εκτιμώ πολύ κόσμο καλλιτεχνικά και θαυμάζω τη δουλειά τους. Σαν συνεργασία, θα μας έβλεπα περισσότερο με ξένους καλλιτέχνες. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχω κατά νου, ευελπιστώ να γίνει για να σας το πω.

Αυτό που ρωτάμε όλους στο Vakxikon.gr: ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο και γιατί;
Δύσκολη ερώτηση. Είναι πολλά τα αγαπημένα, κάτι πρόσφατο που διάβασα και μου άρεσε πολύ ήταν "Η σφίγγα δίχως αίνιγμα" του Oscar Wilde.