Top menu

Περιεχόμενα Τεύχους 13

"Η πολιτεία των αμάραντων ψυχών" - Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η πολιτεία των αμάραντων ψυχών, Μυθιστόρημα, Κλεοπάτρα Ντέλιου, Εκδόσεις Εκάτη, 2010

Η δύναμη μέσα μας είναι ανεξάντλητη εφόσον κάνουμε καλή χρήση, αν τη σπαταλούμε αρχίζει και λιγοστεύει ακριβώς όπως και μια μπαταρία. Για να έχεις αποθέματα, πρέπει να κάνεις σωστές επιλογές και να μη σπαταλάς ενέργεια για τα λάθος πράγματα και τους λάθος ανθρώπους.
Σημείωμα (του Νίκου Μπίνου)
Για αρχή ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Πως το σημαντικότερο αγαθό δεν είναι άλλο από την υγεία. Αυτό είναι που χρειάζεσαι για να ζήσεις, να ταξιδέψεις, να ερωτευτείς, να να να να… Όταν αυτό πάψει να υπάρχει, έχει ξεκινήσει πλέον και η αντίστροφη μέτρηση.
Πόσο αλήθεια ειρωνικό είναι, ενώ για κάποιον κάτι τελειώνει, ταυτόχρονα για κάποιον άλλον κάτι να αρχίζει, επωφελούμενος  τις διάφορες παραμέτρους;      
Η ηρωΐδα του βιβλίου μας εξιστορεί το πόσο διαφορετικά αρχίζει να αγκαλιάζει και να αντιλαμβάνεται ένα νέο κόσμο που δειλά δειλά ξεπροβάλει μπροστά της μετά το χαμό της αγαπημένης της μητέρας. Με την βοήθεια ενός εγχειριδίου-ημερολογίου και τη βοήθεια ενός αόρατου-άγνωστου συνομιλητή ξεκινά αυτή η ιδιαίτερη διαδρομή της αναζήτησης και των ανακαλύψεων.
                                                                
Το βιβλίο προσπαθεί μέσα από τη ματιά ενός νέου και ακόμα άγουρου κοριτσιού να προσεγγίσει τη θετική και όμορφη πλευρά της ζωής με την αμέριστη πάντα στήριξη ενός τόσο οικείου προσώπου, σαν αυτό της μάνας. Με τη σοφία της προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει αξίες και συμπεριφορές και να στηρίξει την αρχή μιας καινούριας ζωής. Αυτή της νεαράς πρωταγωνίστριας του βιβλίου.